Grote scholengemeenschap elimineert kosten en complexiteit

Scholengemeenschap en digitaal onderwijs

Een scholengemeenschap in Noord Holland met ruim 10.000 leerlingen verspreidt over verschillende gebouwen heeft VDI toegepast om haar ICT te versimpelen.

Complexe ICT infrastructuur

Goed onderwijs met de moderne technieken is belangrijk voor deze scholengemeenschap. Maar met een verscheidenheid aan verschillende Pc’s, servers en netwerken en een gebrek aan voldoende ICT resources om alles te onderhouden was het nodig om een oplossing te vinden die kosten kon reduceren en de ICT infrastructuur kon versimpelen.

Up to date en met minder beheerskosten

“Bantoe heeft ons geholpen aan een oplossing die er voor zorgt dat we nog meer energie kunnen steken in de kwaliteit van ons onderwijs. Daarbij maken we nu gebruik van up to date ICT”, aldus Jeroen van der Meer, ICT partner van deze scholengemeenschap.

De grootste voordelen:
  • Tijdsbesparing, minder arbeidsuren en minder kosten voor het managen van de desktops;
  • Verbetering van controle op de systemen en beveiliging. De scholengemeenschap heeft nu een enkele management console om de werkplekken te managen vanuit een centrale server;
  • Verbetering van de productiviteit door gebruikmaking van diverse devices zoals thin clients, netbooks, tablets en PDA’s.